Yoga Deluxe

En present till dig själv eller någon du bryr dig om - yoga för kropp och sinne. En extra lång yogaklass med mjuka rörelser och avkopplande stretch i kombination med rogivande andningsövningar. Vi fokuserar extra på höfterna och nedre delen av ryggen för att komma åt spänningar som kan orsakas av stress. Klassen avslutas med en lång skön avslappning.

Varmt välkommen!

Tid: December 2018
Plats:
Anmälan: maila linn@linneo.se
Pris: 

Inga förkunskaper krävs.
Yogamatta finns att låna på plats.


Yoga för löpare

Löpning och yoga är en optimal kombination - löpningen ger kondition och ökar kroppens uthållighet och yogan bygger styrka och ökar rörligheten. 

Yoga förbättrar också din hållning genom att träna stabilitet, att stärka kroppen inifrån och ut. Dessutom bidrar yoga till en ökad kroppsmedvetenhet; något vi kan ha stor nytta av i förebyggande syfte för att inte snedbelasta genom ex ett felaktigt löpsteg. 

Under klassen kommer vi att göra stärkande yogapositioner samt rörelser som främjar rörlighet, vi tar bl a hjälp av en foam roller för att mjuka upp spänningar i muskler och bindväv. Poängen är inte att du ska slå knut på dig själv i avancerade yogapositioner, utan att du ska kunna använda yogans positioner som ett komplement till din löpning. Att yogan dessutom består av övningar som förbättrar koncentrationsförmågan och ditt mentala fokus bl a med hjälp av andningen gör den än mer användbar för dig som löpare.

Det krävs inga förkunskaper, bara ambitionen att förbättra din löpning samt en portion nyfikenhet.

Kom och upplev alla fördelar med att komplettera din löpning med yoga.

Varmt välkommen!

Tid: Vid förfrågan, minst 7 deltagare
Plats:
Pris: 

Inga förkunskaper krävs.
Yogamatta finns att låna på plats.


Yogaflow & Livemusik med Staffan & Linn

Nyhet.jpg

En vinyasaklass i Viryayogans tecken – vi yogar sköna, enkla flöden där rörelserna går i varandra och mjukar upp kroppen. Till yogapasset spelar gitarristen Staffan Edenroth specialskriven musik live, anpassat efter flödet.

Tid: Vid förfrågan, minst 10 deltagare
Plats:
Pris: 

Inga förkunskaper krävs.
Yogamatta finns att låna på plats.


Yogaklass Tema Höfter – Mjuka upp, stärk och balansera dina höfter

Yogans rörelser hjälper oss att balansera ett stillasittande liv. Enligt yogafilosofin kan både fysiska, mentala och känslomässiga spänningar lagras i området runt höfterna. Denna klass gör vi stärkande positioner, mjuka rörelser och skön stretch för höfterna. Vi lär oss om höftens anatomi och dessutom balanserar vi höfterna med hjälp av små knep, för en bättre hållning. 

Tid: Vid förfrågan, minst 7 deltagare
Plats: 
Pris: 

Inga förkunskaper krävs.
Yogamatta finns att låna på plats.


Workshop Tema Armar & Axlar – Starka armar & Stabila axlar

Denna klass fokuserar vi på att mjuka upp och öka rörligheten, samt bygga upp styrka - i armar och axlar. Vi utforskar stabiliteten kring axlarna och hur vi kan yoga skonsamt för axlar och övre delen av ryggen. Att ha vikt på händerna och lita på styrkan i armarna kan vara utmanande – vi tar hjälp av en vägg och provar oss fram. Vill du utmana dig kanske du står på händer?!

Tid: Vid förfrågan, minst 7 deltagare
Plats:
Pris: